Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Камала Харис: Тръмп подбужда разделение с грубия си и расистки език

28 октомври 2024, 21:25 часа • 536 прочитания

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис заяви, че нищо от грубия език на Доналд Тръмп на предизборния митинг в "Медисън Скуеър Градън" няма да подкрепи мечтите и стремежите на американския народ, а вместо това „разпалва огъня на опитите да се раздели страната“, предаде Асошиейтед Прес.

Вчерашното събитие на Тръмп, по време на което говорителите използваха жестоки и расистки обиди, „подчерта аргумента, който изтъквах през цялата кампания“, каза Харис, цитирана от БТА.

Още: Републиканците в Конгреса: Харис подстрекава към нов опит за убийство на Тръмп

„Той е съсредоточен и всъщност фиксиран върху своите претенции, върху себе си и върху това да раздели страната ни, а това по никакъв начин не е нещо, което ще укрепи американското семейство, американския работник“, заяви кандидатката на Демократическата партия за президент пред репортери.

Още: Президентският вот: Байдън гласува предсрочно

Днес тя пътува до щата Мичиган, за да продължи кампанията си, като до изборите на 5 ноември остават осем дни.

„Това, което той направи снощи, не е откритие. То е просто още от същото и може би е по-ярко от обикновено. Доналд Тръмп прекарва цялото си време в опити да накара американците да се сочат един друг с пръст, да разпалва огъня на омразата и разделението и затова хората са изтощени от него“, каза Харис.

Още: Леонардо ди Каприо: Тръмп отрича климатичните промени, ще гласувам за Камала Харис (ВИДЕО)

Предизборния щаб на Тръмп се опита да се дистанцира от казаното на събитието, включително от един от говорителите, който нарече Пуерто Рико "плаващ остров от боклук".

Още: И Бионсе подкрепи Камала Харис за президент на САЩ (ВИДЕО)

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес