Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Известни личности замразяват акаунтите си в социалните мрежи заради реч на омраза

16 септември 2020, 09:23 часа • 7483 прочитания

Ким Кардашиян Уест и десетки други известни личности обявиха, че ще замразят акаунтите си в социалните медии в следващите 24 часа, за да протестират срещу разпространението на "омраза, пропаганда и дезинформация", пише БГНЕС. "Дезинформацията, споделена в социалните медии, има сериозно въздействие", написа Кардашиян Уест в изявление. Бойкотът е част от кампанията #StopHateforProfit, организирана от активисти за граждански права.

„Не мога да седя и да мълча, докато тези платформи продължават да позволяват разпространението на омраза, пропаганда и дезинформация, създадени от групи, сеещи разделение в Америка,“ написа Ким Кардашиян Уест. "Дезинформацията, споделена в социалните медии, има сериозно въздействие върху изборите и подкопава нашата демокрация", добави тя.

Други известни личности, които са се съгласили да участват в 24-часовия бойкот, стратирал от днес (16.09.20 г.), са актьорите Леонардо Ди Каприо, Саша Коен, Дженифър Лорънс, Орландо Блум и певицата Кейти Пери. Аштън Къчър, който има милиони последователи и също се присъединява към бойкота, заяви, че "тези медии не са създадени за разпространение на омраза [и] насилие".

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес