Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Известни хакери искат откуп за секретна документация за 11 септември

03 януари 2019, 08:51 часа • 3935 прочитания

Хакери поискаха откуп в биткойни, за да не публикуват хиляди секретни документи, свързани с атентатите от 11 септември 2001-ва година в Ню Йорк. Групата Dark Overlord твърди, че документите са откраднати от застрахователи и правителствени агенции, пише БГНЕС.

Хакерската групировка, известна с разбиването на защитата на Netflix, клиники за пластична хирургия и други чувствителни обекти, публикува линк към 10 GB криптиран архив и обеща да пусне ключовете за отварянето му, ако до понеделник (7 януари) не получи искания откуп. Хакерите твърдят, че документите разкриват истината за това какво точно се е случило на една от най-известните дати в новата история.

"Нашите 18 000 страници ще дадат отговори на много от конспиративните теории за 11.09.2001", пишат хакерите в Twitter.

В материалите се съдържат и строго секретни документи на американското правителство, които е трябвало да бъдат унищожени. Вместо това те са запазени от адвокатски и застрахователни фирми, а сега – откраднати от хакерите.

Групата Dark Overlord стана известна през 2016-та година, когато успешно атакува медицински центрове и заплаши да предложи за продажба медицински картони на известни пациенти, ако не получи откуп. Миналата година хакерите успяха да откраднат от Netflix и целия сезон на сериала "Оранжевото е новото черно". Общо 50 компании са попаднали досега под прицела на Dark Overlord.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес