Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изборите в САЩ: Заради гласуването по пощата крайният резултат може да е ясен след дни

04 ноември 2020, 20:51 часа • 5688 прочитания

Заради гласовете по пощата крайният резултат президентските избори в САЩ  може да не се знае с дни, предаде BBC. Байдън е спечелил повечето бюлетини по пощата - 78% срещу 21%.

Резултатите от  вървят по ръба на бръснача, а Доналд Тръмп и Джо Байдън се хванаха за гушата в битката за ключовите щати, съобщава изданието.

В сряда все още не са преброени милиони гласове и затова никой от двамата кандидати не може да се обяви за победител. Няма и доказателства за измама, обобщават експерти. 

Повече от 100 милиона души гласуваха в предсрочния вот преди изборния ден, което зададе най-високата избирателна активност от един век насам в САЩ.

В сряда все още беше твърде рано да се каже какво става в Аризона, Северна Каролина, Невада, Уисконсин, Мичиган, Мейн, Джорджия и ключовия щат Пенсилвания. В Невада обявиха, че спират броенето и резултатите ще излязат в четвъртък. Малкият щат с неговите 6 електорални гласа ще се окаже един от най-решаващите. Тръмп стопява разликата си с Байдън там.

Мичиган, Уисконсин и Пенсилвания ще решат победителя на президентските избори в САЩ, тъй като държат 46 електорални гласа, съобщи CNN.

Доналд Тръмп води в Пенсилвания, но все още има много непреброени бюлетини, пуснати по пощата. 

 

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес