Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хилари Клинтън: Бъдещето - това са жените

07 февруари 2017, 09:51 часа • 1169 прочитания

В първото си публично изявление от инагурацията на Тръмп насам, Хилари Клинтън се обърна към американките, взели участие в Марша на жените във Вашингтон, съобщи БГНЕС.

"Въпреки всичките предизвикателства, пред които сме изправени, аз продължавам да вярвам, че бъдещето - това са жените", каза тя във видео обръщението, което е част от кампанията за конференцията "Мейкърс" през 2017 година.

69-годишната Клинтън подчерта още, че целта на събитието е да се сподели историите на жените и да отдаде чест на жизненоважната роля, която по-нежната половинка от човечеството е изигравала в миналото, настоящето и бъдещето на Щатите.

"И помнете, вие сте герои, създатели на история, разрушители на ограниченията на бъдещето. Казвала съм го преди, но сега ще го повторя - никога не се съмнявайте в своята стойност, сила и в правото да получавате всеки шанс и всяка възможност в света", заключи тя.

"Индипендънт" припомня, че миналата седмица, Клинтън обяви, че в момента пише книга с лични есета, които включват любимите й цитати и преживяванията й като кандидат за президент.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес