Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Харис: Насрала беше терорист с американска кръв по ръцете си

28 септември 2024, 21:54 часа • 957 прочитания

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис хладно одобри ликвидирането на лидера на "Хизбула" Хасан Насрала, който бе убит снощи при въздушен удар на Израел.

"Хасан Насрала беше терорист с американска кръв по ръцете си. В продължение на десетилетия "Хизбула" под неговото ръководство дестабилизира Близкия изток, което доведе до убийството на безброй невинни хора в Ливан, Израел, Сирия и по целия свят. Днес жертвите на "Хизбула" получиха известна справедливост", каза Харис в изявление.

Още: Ликвидирали Насрала докато гледал речта на Нетаняху пред ООН

"Винаги ще подкрепям правото на Израел да се защитава срещу Иран и подкрепяните от Иран терористични групи като "Хизбула", "Хамас" и хусите", добави тя.

"Президентът Байдън и аз не искаме конфликтът в Близкия изток да ескалира в по-широка регионална война. Работим върху дипломатическо решение по израелско-ливанската граница, така че хората да могат безопасно да се върнат у дома от двете страни на границата. Дипломацията остава най-добрият път за защита на цивилните и постигане на трайна стабилност в региона", заключава Харис.

Още: "Изцяло готови и подготвени сме": Израел очаква ескалация след убийството на Насрала

Още: ЦАХАЛ официално обяви, че Хасан Насрала е ликвидиран

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес