Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хакери успяха да пробият система за картови плащания в САЩ

02 април 2018, 08:40 часа • 1654 прочитания

Хакери откраднаха данните на притежателите на над 5 милиона дебитни и кредитни карти, които са били използвани при покупките в американските вериги супермаркети Saks Fifth Avenue, Saks Off 5th и Lord & Taylor, предаде CNN.

Най-старата търговска компания в САЩ Hudson's Bay Company - HBC, която притежава тези вериги, потвърди, че е разбита системата за безналично плащане в определени магазини - Saks Fifth Avenue, Saks Off 5th и Lord & Taylor в Северна Америка. Докато се води разследването, няма данни, че този проблем се е отразил върху търговията в интернет, както и на Hudson's Bay, Home Outfitters или HBC Europe.

HBC увери клиентите си, че те няма да станат жертви на мошеническо изтегляне на парични средства заради хакерското проникване, информира БГНЕС.

Търговската компания е открила проблема, старае се бързо да ограничи последиците му. Клиентите са получили обещание за безплатна защита на личните данни. Те са посъветвани да проверят кредитните и дебитните си сметки за евентуално неразрешено теглене на средства.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес