Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грета Тунберг отново призова световните лидери към действия

28 септември 2019, 09:20 часа • 4498 прочитания

Грета Тунберг призова канадския премиер Джъстин Трюдо и световните лидери да правят повече за опазването на околната среда. Шведската тийнейджърка направи това преди да обяви началото на голяма демонстрация в най-големия град в провинция Квебек в рамките на поредна "световна стачка за климата", предаде Франс прес.

На кратка пресконференция преди проявата, Тунберг - емблема на движението срещу политическото бездействие пред глобалното затопляне, отбеляза, че както повечето световни ръководители, канадският премиер не полага достатъчно усилия за околната среда, пише 24 часа. Активистката, която се срещна с Трюдо на четири очи, повтори, че посланието й към политиците по света остава същото: вслушвайте се в науката и действайте съгласно това, което тя казва.

Монреал е поредната спирка в обиколката на 16-годишното момиче в Северна Америка с настояване правителствата по света да предприемат спешни действия срещу климатичните промени. Стотици хиляди хора се очаква да участват в протестни шествия в повече от 80 града в Канада, но в Монреал се очакват да се включат най-много - според организаторите към 400 000 души.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес