Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евакуират жители в Тенеси заради динамит

11 октомври 2024, 06:40 часа • 434 прочитания

Властите призоваха за евакуация на квартал в град в щата Тенеси, след като служители на фирма за рециклиране откриха контейнер, който очевидно съдържа динамит, въпреки че не се подозират престъпни намерения, предаде БТА.

Още: Малък самолет се разби край Тенеси (ВИДЕО)

Стоманена кутия с динамит

Полицейското управление на Ноксвил съобщи, че е призовало жителите в радиус от 1000 м от Си Ем Си Ресайклинг да се преместят, след като служителите са открили стоманена кутия с предполагаем динамит. 

От органите на реда заявиха, че сапьорите им са оценили мястото с дрон и не са могли да идентифицират със сигурност съдържанието на кутията, но "въз основа на тази първоначална оценка и поради  излишък на предпазливост сапьорите смятат, че кутията наистина съдържа експлозиви“, се казва в съобщението. 

Още: Жертви и ранени при стрелбата в супермаркет в САЩ

Няма данни за престъпни намерения

От полицията съобщиха, че няма данни за престъпни намерения.

"Няма доказателства, които да предполагат нечестна игра или че кутията е била оставена на мястото злонамерено“, се казва в изявлението на полицията. "Смята се, че служителите са подреждали материали, когато са открили кутията и са се опитали да я отворят.“ 

На уебсайта на компанията се посочва, че тя предоставя услуги по рециклиране на метали за промишлени клиенти и граждани. 

Властите заявиха, че ситуацията вероятно няма да бъде разрешена до петък. Говорителят на пожарната служба Марк Уилбанкс заяви, че евакуация не е била разпоредена, но е препоръчана, според "Ноксвил Нюз-Сентинел". Стотици хора са напуснали домовете и офисите си.

Още: Стрелба в американския щат Тенеси, има загинали и ранени

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес