Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Еквадор обяви посланика на Мексико за персона нон грата

05 април 2024, 06:17 часа • 2047 прочитания

Правителството на Еквадор обяви посланика на Мексико в страната за персона нон грата. Причината - "неудачни" коментари от страна на мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор относно изборите в южноамериканската страна миналата година, съобщиха официални лица, предаде БТА.

Неудачни коментари

Посланик Ракел Серур Смеке трябва да напусне страната "скоро", съобщи външното министерство на Еквадор пред Ройтерс, след като го определи  в изявление като "персона нон грата".

Ден по-рано президентъг на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор коментира миналогодишното убийство на Фернандо Вилависенсио, кандидат за президент на Еквадор, и сравни убийството му с неотдавнашното насилие, наблюдавано в Мексико в настоящия изборен сезон, в който няколко местни кандидати вече бяха застреляни.

В своето изявление външното министерство на Еквадор отбеляза, че нацията продължава да е в траур заради смъртта на Вилависенсио и че правителството на страната е ангажирано с принципа на ненамеса във вътрешните работи на други държави.

Още: Хванаха колумбийски лидер в Еквадор

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес