Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двигател на самолет засмука служител на летището в Сан Антонио, той загина

26 юни 2023, 16:06 часа • 2874 прочитания

Служител на международното летище в Сан Антонио в американския щат Тексас е починал в петък, след като е бил "погълнат" от двигателя на самолет на Delta Airlines. Това съобщиха от Министерството на транспорта на САЩ на 25 юни.

Самолетът е рулирал към изхода с един работещ двигател около 22:25 ч. на 23 юни, когато се е случил смъртоносният инцидент, съобщават служители. Airbus A319 току-що е бил пристигнал от международното летище в Лос Анджелис.

Работникът е бил нает от Unifi - компания, с която Delta сключва договор за поддръжка на операциите по наземно обслужване. Федералната авиационна администрация съобщи в петък, че жертвата е била работник на летищната рампа.

"Съкрушени сме и скърбим за загубата на живота на член на авиационно семейство в Сан Антонио", заяви говорител на Delta, цитиран от CBS. "Сърцата ни и пълната ни подкрепа са със семейството, приятелите и близките им в този труден момент".

От Unifi заявиха, че въз основа на собственото им предварително разследване инцидентът не изглежда да е свързан с оперативните процеси, процедурите или политиките за безопасност на компанията.

Длъжностните лица все още не са идентифицирали публично жертвата.

Това е вторият подобен инцидент в рамките на шест месеца. В края на миналата година 34-годишен служител от наземния екипаж загина, след като беше засмукан от двигател на самолет на летището в Монтгомъри, Алабама. Беше установено, че смъртоносният инцидент е можело да бъде избегнат, ако са били спазени процедурите за безопасност.

ОЩЕ: "Пригответе се за удар": Самолет на Turkish Airlines се върна аварийно на Летище София (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес