Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доналд Тръмп пледира невинен по всички обвинения в съда в Маями (ВИДЕО)

14 юни 2023, 01:19 часа • 6305 прочитания

Доналд Тръмп отрече десетките обвинения в умишлено лошо управление на американски държавни тайни и замисляне на планове за предотвратяване на тяхното връщане в историческото си първо явяване във вторник пред федерален съд в Маями, предадоха световните информационни агенции.

"Със сигурност пледираме невинен", заяви Тод Бланш, адвокат на Тръмп, по време на изслушването в Маями. 

Вече има коментари в американски медии, че Тръмп може да се измъкне от присъда, тъй като е изправен пред федерален съд. Там, за да има присъда "виновен" по настоящите обвинения, трябва 12 от 12 съдебни заседатели да смятат така.

Това беше вторият арест за бившия президент. Само преди 10 седмици той беше обвинен в поредица от престъпления в Манхатън заради плащания на пари за "мълчанието" на порнозвезда. Бившият президент на САЩ остана под арест над 40 минути във връзка с процедурата по повдигането на обвинение и надхвърли времето, което очакваше защитата му. Доналд Тръмп пледира „невинен“ по 34 наказателни обвинения за фалшифициране на документи, след разследване за платените от него пари за мълчанието на порнозвезда, предаде Ройтерс.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес