Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Докато Харис дърпа пред Тръмп, Мъск и републиканецът заедно я оплюха (ЗАПИС)

13 август 2024, 10:17 часа • 942 прочитания

В понеделник вечерта технологичният титан Илон Мъск предостави трибуна на кандидата на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп в своята платформа X - без проверки на фактите за неговите лъжи, теории на конспирацията и екстремизъм.

Тръмп се опитва да забави възхода на кандидата на демократите Камала Харис за изборите през ноември, а Мъск явно реши да му помогне, анализира CNN.

Още: Ново проучване: Камала Харис изпреварва Тръмп в три ключови щата

Интервюто на Мъск с републиканеца представляваше поредната необикновена глава в президентската кампания, която не се поддава на логиката със зашеметяващите си обрати през последните седмици, включително опита за убийство срещу Тръмп и прекратяването на кандидатурата за преизбиране на президента Джо Байдън.

Тръмп с нови обвинения срещу Харис и Байдън

Бившият президент е в затруднение - опитва се да се справи със стремителния старт на новия кандидат на демократите. На моменти, по време на обширния им разговор, Мъск сякаш използваше силата на своя профил и платформа, за да напътства Тръмп как да изложи по-добри аргументи срещу Камала Харис.

Още: Проучване: Камала Харис дърпа пред Доналд Тръмп

"Тя е привърженик на радикалната левица", каза Тръмп в един момент за опонента си, докато Харис заличи преднината му в социологическите проучвания само за три седмици като кандидат на демократите.

Снимка: Getty Images

Бившият президент, който се опита да отмени загубените от него избори през 2020 г., неоснователно твърди, че Байдън е бил незаконно отстранен, за да освободи място за Харис. "Тя не е давала интервю, откакто започна цялата тази афера, и казвайте каквото искате - това беше преврат. Това беше преврат на президента на Съединените щати", избухна Тръмп, а преди това говореше как Джо Байдън не става за президент.

Още: Тръмп повтори опорките си пред Мъск: Путин жадуваше Украйна, но Байдън го подтикна към война (ЗАПИС)

Услугата на Мъск

Мъск се съгласи с Тръмп, че Харис е част от "радикалната левица", и поласка госта си, като намекна, че той е силен, а опонентите му от Демократическата партия са слаби.

Камала Харис вече реагира на интервюто на Тръмп с Мъск, което се проведе в X. "Двама от най-лошите хора, които познавате, са в ефир в момента", гласеше коментарът ѝ. Харис нарече Мъск "лакей на Тръмп, който разпространява гнусните си идеи сред милиони хора чрез един от най-популярните уебсайтове в света".

Покана на Мъск и към Камала Харис

В крайна директорът на Tesla и SpaceX обяви, че кани и кандидата на демократите за интервю в X.

Мъск вече подкрепи Тръмп и в понеделник вечерта не остави никакво съмнение, че иска да го види как печели втори мандат, пише CNN. "Вие сте пътят към просперитета. А мисля, че Камала е обратното", каза милиардерът.

Илон Мъск, който има огромни бизнес интереси да си осигури благоприятно отношение от следващата администрация, донесе на републиканския кандидат аудитория от поне 1,3 млн. слушатели в най-лошия момент от кампанията му досега. И прогнозира, че поне 100 милиона души ще консумират съдържанието през следващите дни - въпреки кибератаката, която отложи старта на интервюто: Kибератака осуети интервюто на Илон Мъск с Доналд Тръмп.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес