Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джеф Сешънс няма да разследва контакти на Тръмп с Русия

03 март 2017, 08:37 часа • 1412 прочитания

Министърът на правосъдието и главен прокурор на САЩ Джеф Сешънс заяви, че няма да участва в каквото и да е разследване на президентската кампания на Доналд Тръмп през 2016 година. Самият Сешънс е обвинен в лъжа под клетва за минали контакти с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.

"Реших да си направя отвод от всяко текущо или бъдещо разследване, което би засегнало кампанията на президента на Съединените щати", каза пред журналисти Сешънс. Той повтори, че не се е срещал с руснаци, за да обсъжда политическа кампания, за която Москва е подозирана за намеса в изборите в САЩ. Американското правосъдно министерство обаче потвърди за срещи на Сешънс с Кисляк през юли и септември миналата година, но го оправда, като обясни, че тези срещи на Сешънс били в качеството му на член на Комисията по оръжейните въпроси към Сената.

Междувременно американският президент Доналд Тръмп обяви, че има пълно доверие на Сешънс. Тръмп определи като "тотален лов на вещици" случващото. "Джеф Сешън е честен човек", каза американският президент в изявление, обвинявайки демократите, че са "загубили чувството за реалност". Той признава, че министър му е могъл да отговори "по-точно", когато публично уверява, че не е имал контакти с руски официални лица по време на кампанията, когато се е срещал с представителя на Москва в САЩ два пъти миналата година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес