Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десетки туристи попаднаха в капан в мина в Колорадо

11 октомври 2024, 06:35 часа • 639 прочитания

Най-малко един човек е загинал, а 12 остават в капан в изоставена златна мина в Колорадо след повреда в оборудването, съобщи БГНЕС. Хората, които са част от група туристи, са заклещени близо до дъното на златната мина „Моли Катлийн“ в Крипъл Крийк.

Още: Венецуела изгони хиляди от незаконна златна мина

Близо до дъното, има огромен проблем с асансьора

„Има проблем с асансьора, който трябва да се разреши, преди да могат да бъдат изведени нагоре“, заяви шериф Джейсън Майк пред репортери.

Мината е туристическа атракция от над 50 г. Според уебсайта на туристическата компания едночасовата обиколка отвежда посетителите на 305 м. надолу по шахтата в югозападната част на връх Пайкс Пийк.

Спасителите вече са извадили 11 души. Най-малко четирима са с леки наранявания. Длъжностните лица са в пълна комуникация с останалите 12 заклещени, каза шериф Майк.

„Те имат столове, одеяла, вода и са на безопасна температура“, каза той. „Това се дължи на неизправност в оборудването. Мината не се е срутила“.

Губернаторът на Колорадо Джаред Полис заяви, че са отпуснати щатски ресурси за подпомагане на спасителните дейности.

„Ще направим всичко възможно и ще съдействаме на окръга, за да осигурим бързо и безопасно разрешаване на ситуацията“, заяви Полис.

Според уебсайта на туристическата компания влизането в мината е сравнимо с возене в асансьор.

Още: Свлачище затрупа работници в турска златна мина (ВИДЕО)

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес