Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десетки катастрофи и инциденти в САЩ не се разследват заради битката за федералния бюджет

24 януари 2019, 08:40 часа • 1438 прочитания

87 инцидента не са разследвани заради спирането на работата на федералното правителство в САЩ, обяви Националната агенция по безопасност на транспорта на САЩ в свой бюлетин, предаде БГНЕС.

Инцидентите включват авиационни, автомобилни, морски и железопътни произшествия, сочат данните на агенцията. В много от инцидентите има и жертви.

Агенцията има общо 397 служители към 16 януари, а 365 от тях не са получили заплати. 6 служители са били призовани да съдействат при международни авиационни произшествия.

Националната агенция по безопасност на транспорта в САЩ е само една от няколкото правителствени организации, чиято работа е блокирана от продължаващата липса на бюджет, вследствие на най-дългата в историята на САЩ блокада на федералното правителство. Причината за липсата на пари е несъгласието между Доналд Тръмп и демократите за финансиране на стената по границата с Мексико - Тръмп иска 5,7 млрд. долара, с което категорично не са съгласни демократите, които контролират Камарата на представителите на Конгреса.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес