Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дават под съд създателя на "Семейство Симпсън"

04 август 2024, 15:30 часа • 1351 прочитания

Създателят на "Семейство Симпсън" и "Футурама" Мат Грьонинг е съден заради пренебрегване на оплакванията на негова служителка за тормоз от мъж, който е работил за него и съпругата му.

Сексуален тормоз

Според съдебни документи, получени от TMZ, жена на име Джавана Ското твърди, че преди няколко години е била управител на имението на Мат в Санта Моника и според нея още в самото начало на работата е била тормозена от един от служителите на Грьонинг. Според нея мъжът агресивно я хващал за дупето и гърдите и дори я целувал по устните без нейното съгласие. Освен това той ѝ пишел неподходящи съобщения като "Здравей, скъпа", "Липсваш ми", "Липсваш ми толкова много, обичам те, надявам се, че си добре, обичам те, обичам те". Той обаче не се смутил от липсата на ответност, което я накарало да се почувства "преследвана".

Още: "Семейство Симпсън" с предсказание и за Камала Харис като президент (СНИМКИ+ВИДЕО)

Мат Грьонинг, снимка: Getty Images

Жената се оплакала на Мат и съпругата му Агустина Пикасо за тормоза, но двойката "не е предприела подходящи коригиращи действия" и "Агустина очевидно е знаела за тормоза и не е предприела действия". Това поведение на Грьонинг и жена му само е "окуражило нейния предполагаем преследвач". Според Ското той продължил да се държи по същия начин до края на договора ѝ и след това.

Тя твърди, че Грьонинг и съпругата му внезапно са я уволнили през юни 2022 г. без предупреждение или обяснение. В делото също така се твърди, че има побой и сексуално насилие, както и нарушения на трудовото законодателство, пише БГНЕС.

Още: Не е истина! "Семейство Симпсън" с предсказание за ареста на Тръмп и новата Барби (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес