Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Църква отказа погребение на мъртвец, донесен на стол и облечен в розово сако и бели панталони

08 декември 2020, 08:04 часа • 8009 прочитания

Убитият жител на столицата на Тринидад и Тобаго, Порт оф Спейн, не е допуснат до църквата за собственото си погребение, пише БГНЕС. 29-годишният Че Луис и 54-годишният му баща Алдай Луис са застреляни в дома си на 15-ти ноември. Елдей е погребан в ковчег в съответствие с традицията. Синът му Че бил балсамиран в седнало положение от директорите на погребалната агенция и поставен на стол

Облечен в розово сако и бели панталони, мъртвецът е отнесен на стол през столицата до църква в близкия град Диего Мартин. Минувачите спирали в ступор при вида на сюрреалистичното погребално шествие. Но когато тялото на Че пристигнало в църквата, служителите били изненадани от видяното и не го пуснали вътре. Покойникът е оставен да седне отвън. Някои от участниците в погребението не разпознали Че и го критикували, че не носи маска. Те не разбрали, че мъжът не диша. Собственикът на погребалната агенция Дени казва, че девизът му е „Всеки живот е уникален, така че погребението трябва да бъде уникално“. Той обяснява защо Че е поставен на стол: „Семейството попита за това. Това искане не беше изненада за нас, тъй като знаем, че подобни погребения се провеждат в чужбина".

„Три дни го държахме при нас, за да видим как тялото седи на стола, преди да организираме шествие“, каза Дени. За необичайното погребение агенцията я грози глоба от 6,8 хиляди местни долара. Полицейският служител Брент Батсън каза: "Разочаровани сме от безотговорното поведение, иницирано от погребалната агенция на Дени". В крайна сметка тялото на Че е поставено в ковчег и погребано до баща му.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес