Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бразилският президент за втори път с положителен тест за коронавирус

16 юли 2020, 08:04 часа • 3588 прочитания

Бразилският президент Жаир Болсонаро премина втори тест за коронавирус, резултатът от който отново се оказа положителен, съобщи самият държавен глава.

Болсонаро казва, че се чувства добре и не е имал треска повече от седмица. Южноамериканският държавен глава отбеляза също, че кръвните му изследвания показват нормални резултати и процентът на насищане с кислород в кръвта се е покачил до 98. Болсонаро заяви и, че няма такива често срещани симптоми като проблеми с дишането или загуба на вкус. Той подчерта, че е лекуван с хидроксихлорохин, пише БГНЕС.

За първи път президентът на Бразилия съобщи, че е заразен на 7 юли. Тогава той сам открил първите симптоми на болестта. По-рано Световната здравна организация (СЗО) спря да тества три лекарства за коронавирус, включително хидроксихлорохин. Изследванията на лопинавир и ритонавир също бяха прекратени.

Бразилия е на второ място по всички случаи на COVID-19. Там са регистрирани над 1,9 милиона заразени. От тях над милион души са се възстановили, починалите са 74 хиляди.

Още: "Случаите на коронавирус в България леко намаляха, в САЩ има нов антирекорд - над 71 000 случая за ден"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес