Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Блумбърг: САЩ искат да изключат китайските компании от фондовите си борси

27 септември 2019, 21:30 часа • 3113 прочитания

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп разглежда възможността да делистне китайските компании от фондовите борси на САЩ, съобщава агенция „Блумбърг”, позовавайки на собствени източници, предаде БГНЕС.

Темата е обсъждана на фона на преговорите между Пекин и Вашингтон за потенциално примирие в търговската война между тях.

По-рано беше съобщено, че поредният кръг на търговските преговори между САЩ и Китай ще стартират на 10 октомври във Вашингтон.

Търговската война между САЩ и Китай датира от 2018 г. През този те неведнъж водиха преговори, в които отбелязваха прогрес. Независимо от това, последва ново увеличение на вносните мита, които страните въведоха една спрямо друга.

Последният кръг от преговорите между тях се проведе в Шанхай на 31 юли. Напредък не беше постигнат, а търговското противопоставяне се задълбочи.

Новите взаимни мита влязоха в сила на 1 септември. САЩ увеличиха с 15 % митата за поредната група стоки от Китай на обща стойност 300 милиарда долара. От своя страна, Китай също повиши митата, изрази протест пред Вашингтон и инициира преговори в Световната търговска организация.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес