Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бизон нападна възрастна жена в САЩ (ВИДЕО)

04 юни 2024, 10:35 часа • 1158 прочитания

Бизон нападна 83-годишна жена и я рани тежко в Националния парк Йелоустоун, САЩ. Новината съобщава CBS News. Инцидентът е станал през уикенда. 

Каква е била причината?

Бизонът е "защитавал своето пространство", когато е пронизал жената от Южна Каролина близо до пътеката, която се намира в северния край на езерото Йелоустоун. Бизонът „се приближи на няколко фута от жената и я вдигна на около един фут от земята с рогата си“, разказаха от парка. ОЩЕ: Да се подхлъзнеш, когато си бизон: Ето какво направи зимата в американски парк (ВИДЕО)

Състоянието на жената

Екипът на спешната помощ първо откара жената в близката медицинска клиника Лейк за лечение. След това тя беше транспортирана с хеликоптер до Регионалния медицински център на Източен Айдахо. От парка нямаха конкретна информация за нараняванията или състоянието й към понеделник вечерта. Жената не е идентифицирана веднага.

Често бизоните раняват хора

Паркът отбеляза, че повече хора са били ранени от бизони в Йелоустоун, отколкото от което и да е друго животно. Ръководството на парка посочи, че отговорност на посетителите да спазват дистанция от дивите животни, включително да стоят на поне 25 ярда от големи животни като бизони и на 100 ярда от мечки и вълци. ОЩЕ: Руснаците изяли бизона, елена и щраусите в зоологическа градина в Лиман (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес