Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш съветник на Тръмп готов да дава показания по темата "Русия"

31 март 2017, 08:08 часа • 1593 прочитания

Бившият съветник по националната сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп Майкъл Флин предложи на ФБР да свидетелства срещу съдебен имунитет, предаде БГНЕС. Става въпрос за свидетелски показания пред комисии на Когреса, които разследват евентуалните тесни връзки на президента на САЩ с Русия.

Предложението, предадено чрез адвоката на ФБР и на двете комисии за разследване в Камарата на представителите и Сената, все още не е прието, пише The Wall Street Journal, като се позовава на няколко анонимни длъжностни лица, близки до случая.

"Не е ясно дали Флин е предложил да говори за конкретни аспекти на времето, което той работи за Тръмп, но фактът, че той се стреми към имунитет предполага, че чувства, че може да се изправи пред юридически проблеми след краткото му пребиваване на поста съветник по националната сигурност", обяснява вестникът, като цитира свой официален, но анонимен източник.

От своя страна адвокатът на Флин заяви, че искането на имунитет при такова явяване пред парламентарните комисии би направил всеки разумен човек.

Парламентарните разследвания и ФБР се интересуват от евентуална руска намеса в президентската кампания през 2016 г., и по-специално дали е имало тайно споразумение между сътрудниците на Доналд Тръмп и руски официални лица. Това се отрича както от президента на САЩ, така и от Русия.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес