Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш адвокат на Тръмп: Имам подозрения, не доказателства, за връзките му с Русия

27 февруари 2019, 18:49 часа • 1524 прочитания

Бившият адвокат на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп - Майкъл Коен, няма доказателства за това, че в рамките на предизборната си кампания претендентът на Републиканската партия за поста в Белия дом е сключил сделка с Русия, за да спечели президентските избори в страната. Това пише изданието Washington Examiner, цитирано от "Фокус".

„Бяха повдигнати въпроси за това, че разполагам с преки доказателства, че Тръмп или неговата кампания са се съюзили с Русия. Не, не знам. Но искам да съм ясен. Имам подозрения“, са думите, които се четат в показанията на Коен.

Той твърди, че една година, след като Доналд Тръмп-младши се е срещнал с руски адвокат в „Тръмп Тауър“, си е спомнил за събитие от 2016 г., в която той е прошепнал на баща си: „Срещата е готова“.

Според Коен двамата вероятно са говорили за срещата с руския адвокат и че ако това е така, то Тръмп е излъгал, когато публично заяви, че няма представа за провеждането й.

Той твърди, че Тръмп-младши едва ли е организирал среща без знанието на баща си. Съгласно думите му, президентът на САЩ е споделял, че синът му има „най-лошата преценка в света“.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес