Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън и Си Цзинпин ще проведат онлайн среща следващата седмица

11 ноември 2021, 07:20 часа • 1763 прочитания

Президентът на САЩ Джо Байдън и китайският президент Си Дзинпин ще се срещнат онлайн следващата седмица, съобщи Bloomberg. Според източници на агенцията датата на преговорите все още не е определена. Както бе отбелязано, страните не планират да повдигат въпроса за възобновяване на работата на консулствата на тази видеоконферентна среща.

Представители на Белия дом и Държавния департамент все още не са коментирали тази информация пред агенцията. По-рано вестник Politico съобщи, че Байдън и Си Дзинпин по време на виртуална среща вероятно ще обявят облекчаване на визовите ограничения. Според източниците на изданието ръководителите могат да обявят и възобновяване на работата на консулствата.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки заяви на 6 октомври, че САЩ и Китай финализират детайлите на споразумението за поддържане на двустранните контакти между САЩ и Китай на най-високо ниво. Преди това Ройтерс, позовавайки се на високопоставен представител на администрацията във Вашингтон, информира за постигането на принципно споразумение за провеждане на онлайн среща на лидерите на двете страни до края на годината, пише БГНЕС.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес