Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американските ВВС показаха новата си странно изглеждаща летяща кола (ВИДЕО)

27 ноември 2020, 11:59 часа • 3234 прочитания

Прототипът не винаги е най-добре изглеждащата версия на технологията и ВВС на САЩ са илюстрирали това с своята концепция за летяща кола, създадена в партньорство с LIFT Aircraft.

Според unilad.co.uk, като част от „новаторска инициатива“ LIFT Aircraft си партнира с ВВС на САЩ, за да представи достъпни летящи автомобили. Тази амбиция на проекта беше засилена, тъй като американските военни също изразиха интерес към технологията, която може да направи широко разпространените летящи автомобили.

Демонстрацията на технологията обаче показва много странно превозно средство, което не изглежда твърде практично.

Концепцията, известна като Hexa, има 18 ротационни витла и може да побере само един човек. Това придава на автомобила странен външен вид, който не изглежда твърде балансиран или доста различен от хеликоптера. Поради нетрадиционния си вид, някой може да се чуди дали по-леките хеликоптери биха били по-добра инвестиция за американските военновъздушни сили и военните.

Независимо от това, този дизайн е подкрепен от ВВС на САЩ и почти всеки ще може да управлява и управлява превозното средство. С помощта на джойстик пилотът на превозното средство може да се движи във всички посоки. Прикрепени към превозното средство четири буя му позволяват да плава. Задвижването на витлата е с електромотори и с оглед на това може да помогне на новата авиационна технология да действа като катализатор за промяна на възобновяемите източници.

Макар че част от технологията на летящата кола е впечатляваща, някои ще се притесняват от нейния нетрадиционен външен вид и невъзможността да има повече от един човек вътре. Независимо от това, концепцията има време да се развие и да стане в бъдеще по-лесно достъпна, както и естетически приятна.

Превод: Ганчо Каменарски

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес