Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американка с две матки има по два цикъла месечно и може да забременее с двете едновременно

02 юли 2021, 11:46 часа • 4233 прочитания

Пейдж Де Анджело има маточна диделфия, което означава, че е родена с две напълно различно функциониращи репродуктивни системи.

Студентката, която има двойна вагина, матка и шийка, може да забременее с една от матките си и няма да знае за това, докато не прояви други симптоми, тъй като другата ще продължава да има цикъл, или може да забременее и с двете едновременно, съобщава „Метро“.

20-годишната жена винаги е страдала от нередовни менструации - по една на всеки две седмици - но не е била диагностицирана с маточна диделфия, докато не станала на 18 и не посетила гинеколог за първи път.

Вагините не се различават от външната страна на тялото, но имат парче тъкан, разделящо ги, което се нарича преграда.

Педж обаче вероятно ще трябва да използва заместител, ако някога иска да има деца, тъй като състоянието й я излага на много по-висок риск от преждевременно раждане или спонтанен аборт, понеже матката й е много по-малка от обикновено.

Пейдж, студентка от университета Дрексел във Филаделфия, Пенсилвания, е намерила общност от хора, включително майки, които са в същото състояние.

Тя каза: „Аз съм в група във Фейсбук за поддръжка на момичета, които са в същото ъстояние и много от тях имат по едно дете на всеки пет спонтанни аборта. Това е обезсърчаващо, но фактът, че те все пак имат деца, ме кара да продължа.“

Пейдж стартира канал в TikTok, @ paige.deangelo, за да просвещава хора в нейното състояние и вече има над 300 000 последователи.

Тя заключи: „Радвам се, че създадох безопасно пространство за други жени, за да се обърнат за помощ.“

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес