Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако спечели изборите: Тръмп готви невиждана масова депортация на мигранти

17 май 2024, 23:00 часа • 2966 прочитания

В случай, че спечели президентските избори, Доналд Тръмп възнамерява да отмени имиграционната програма на Байдън и да пристъпи към масова депортация на мигранти. Това твърди The Washington Post.

Според изданието, Тръмп планира да ускори документацията, за да изведе чужденците възможно най-бързо, да премахне защитите при депортиране на стотици хиляди мигранти и да се опита да принуди страните по света да приемат обратно депортираните.

Още: Излиза филмът за Доналд Тръмп с участието на Мария Бакалова (СНИМКА)

„Антиимиграционната реторика е крайъгълен камък на кампанията на Тръмп и има потенциала да наклони везните към него на изборите“, твърди The ​​Washington Post.

Още: При рулиране: Самолетът на Тръмп катастрофира

Самият Тръмп вече обяви, че се готви да приложи най-голямото масово депортиране в историята на САЩ. Черпейки вдъхновение от сделката, която Обединеното кралство сключи с Руанда за изпращане на своите мигранти там, за да търсят убежище, съюзниците на Тръмп искат да съживят сделката от 2020 г. с Гватемала, според която около 1000 мигранти от Ел Салвадор и Хондурас бяха изпратени там да търсят убежище. Споразумението между Обединеното кралство и Руанда все още не е влязло в сила поради правни предизвикателства и бивш служител на администрацията на Тръмп призна „значителните“ логистични бариери, предаде The Wall Street Journal.

Още: Срещу 1 милиард долара за кампанията му: Тръмп обещал отмяна на екорегулации на петролни магнати?

Тръмп наскоро каза още, че е готов да обхване около 20 милиона души в плановете си за депортиране, като неговите съюзници обмислят евентуално използване на военни бази, за да увеличат броя на мигрантите, които могат да бъдат задържани. Съветниците също така правят планове да наредят на губернаторите в т.нар. „червени щати“ да разположат Националната гвардия като служители по имиграцията. За целта вероятно ще са необходими милиарди долари, одобрени от Конгреса или пренасочени от Министерството на отбраната.

Още: Ясно е кога ще е първият дебат между Байдън и Тръмп

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес