Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20-годишен блъсна с автомобила си мюсюлмани в канадския град Лондон

08 юни 2021, 07:14 часа • 2399 прочитания

Шофьор умишлено е ударил с автомобила си мюсюлманско семейство в Лондон, провинция Онтарио в Канада, убивайки четирима души, съобщава местната полиция, пише БГНЕС. Според полицията, 5-членното семейство е блъснато от кола, един от тях е починал на място, а трима са починали в болница. Само деветгодишно дете е оцеляло и е получило сериозни, но не животозастрашаващи наранявания.

„Смятаме, че това е умишлена акция, нападението над жертвите се дължи на факта, че са мюсюлмани“, каза шефът на градската полиция. Със заповед на кмета града обяви тридневен траур и спусна знамената. "Имаше посегателство срещу мюсюлмани, срещу хората в Лондон и причинено от неописуема омраза", заяви кметът в изявление.

Той отбеляза, че се е срещнал с представители на мюсюлманската общност, за да им изрази съболезнования и да ги увери, че могат да се чувстват в безопасност в града. Полицията задържа заподозрения малко след пристигането на местопрестъплението, 20-годишен мъж. Той е в ареста, а полицията разследва случая.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес