Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Си Дзинпин остана без бодигард на срещата на БРИКС в Южна Африка (ВИДЕО)

23 август 2023, 18:52 часа • 12740 прочитания

Си Дзинпин остана без своя бодигард в Южна Африка. Телохранителят му беше задържан от домакините и не бе допуснат до китайския лидер.

До куриозния случай се стигна, след като бодигардът изостана от Си Дзинпин и се опита да го настигне, но представители на местните служби за сигурност го затиснаха и затвориха вратата.

Още: Лидерите на БРИКС игнорираха Путин на срещата на върха: Кой какво каза (ВИДЕО)

Китайският лидер е в Южна Африка за срещата на върха на БРИКС. На форума присъстват лидерите на членовете на икономическия блок – президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса, лидерът на Китай Си Дзинпин, президентът на Бразилия Луис Лула да Силва и премиерът на Индия Нарендра Моди. Единствено Владимир Путин не пристигна в Йоханесбург, като вместо това изпрати руския външен министър Сергей Лавров.

Още: С променен глас, търси часовника на другата си ръка: Любопитни моменти от видеоизявлението на Путин пред БРИКС (ВИДЕО)

Припомняме, че РЮА е член на Международния наказателен съд, който издаде заповед за арест за руския лидер. Това постави Рамафоса в деликатна ситуация – той трябваше да измисли как страната му да не арестува Путин, защото като част от МНС Йоханесбург е длъжен да го задържи.

Още: Разногласия и несигурност: Техният БРИКС може да се окаже нетраен

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес