Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деца загинаха при катастрофа между влак и училищен автобус в Южна Африка

31 юли 2024, 23:51 часа • 1490 прочитания

Пет деца загинаха при инцидент между влак и училищен автобус в Южна Африка, а 20 деца бяха ранени, потвърди министърът на транспорта рано тази вечер, цитиран от АФП.

"Трагичният инцидент на железопътен прелез, в който участваха влак и автобус, доведе до смъртта на 5 деца, а други двадесет деца бяха ранени", се казва в изявлението на правителството.

Още: Тежка катастрофа: Синът на Анджелина Джоли и Брад Пит е в болница

Според местни медии произшествието е станало следобед край село Мафубе, близо до град Миделбург, на около 180 км североизточно от Йоханесбург, предаде БГНЕС.

"Безопасността на нашите деца е от първостепенно значение и е сърцераздирателно да станем свидетели на такава загуба", заяви заместник-министърът на транспорта Мкхулеко Хленгва.

Още: Пътнически влак се преобърна в Русия, минимум 110 са пострадалите (СНИМКИ и ВИДЕА)

С полицията и службите за спешна помощ не можеше да се осъществи незабавна връзка, тъй като вечерта те все още бяха на мястото на инцидента.

По-рано през юли 12 деца загинаха, когато микробусът, който ги водеше на училище, се преобърна и избухна в пламъци, след като беше ударен от друго превозно средство близо до Йоханесбург.

Още: Десетки загинали при падането на автобус в пропаст в Южна Африка (ВИДЕО)

"Тази трагедия, която за съжаление не е първата по рода си, с която се сблъскваме, изисква да изпълним задължението си да защитаваме децата си с най-голяма грижа", заяви тогава президентът Кирил Рамафоса, поднасяйки съболезнованията си.

Южна Африка има една от най-развитите пътни мрежи на континента, но и едно от най-лошите постижения в областта на пътната безопасност, което отчасти се дължи на безразсъдното шофиране и неизправните превозни средства. 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес