Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уважаеми читатели, имайте непоносимост към кафявите новини

16 януари 2017, 09:39 часа • 7744 прочитания

Рибата като цяло е доста глупаво животно. Щом е гладна, ще се улови на кукичката с червея и ще се прости с живота си. От лакомия, от глупост. Такава е природата ѝ, толкова голям е интелектът ѝ. Просто е!

Човекът обаче се води разумно същество, поне от гледна точка на таксономичната йерархия на видовете. Ето защо не би следвало да постъпваме като рибите: да плуваме сред информационния океан и да се ловим на всяка метната кука с новина върху ѝ.

Трябва да преценяме, да мислим какво допускане до съзнанието си, какво даваме на мозъка си да смила, не му ли вредим с лакомията си към клюки, скандали, непроверени информации и всякаква липса на саморефлексия и критичност.

Кафявите новини, поднесени от кафявите медии, са за кафявата аудитория - онази, която няма лично усещане за същности като лъжа, манипулация, скандалност и дребнотемие. Кафявите новини създават кафяви хора! Кафявите медии оцеляват като ловуват риби, носещи се по информационното течение като безгръбначни части от планктона на аудиторията. Кафявите медии се подиграват на личността, морала и критичния разсъдък на своя читател. Кафявите медии са нездравословни за съзнанието и духа на потребителите си. Те ги хвърлят живи в тигана с врящото олио и ги поднасят гарнирани със сладникави добавки на рекламодателите си.

Затова, уважаеми читатели, имайте непоносимост към кафявите медии, имайте непоносимост към информационните им кукички, игнорирайте ги и уважавайте личността си, когато гледате, слушате или четете нещо някъде. Това е най-сигурният начин да не се закачите на някоя бодлива кука, а после да се озовете във информационния фритюрник, станали вечеря на някой лаком хищник. Пазете се и се уважавайте, когато кликате на нещо из нета. Риби сред хората винаги ще има - въпросът е искате ли да сте пълнен шаран?! И никога не забравяйте - истината е винаги по средата!

Автор: Румен Скрински

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес