Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Таблетът на Fujitsu STYLISTIC M702 оцелява при всякакви тежки условия

06 март 2013, 09:50 часа • 1685 прочитания

От компанията Fujitsu представиха на конгреса Mobile World Congress в Барселона дългоочакван продукт – таблета STYLISTIC M702, предназначен за използване на места с повишена влажност и запрашеност. Както твърдят производителите, това е чудесна алтернатива на стандартните преносими компютри, предлагана на достъпна цена.

Android  базираното устройство е предназначено за професионалисти и е идеално за работа както в офис, така и по време на път. Най-голямото му предимство е неговата здравина и устойчивост на различни неблагоприятни условия. При изработката на модела е използвано устойчиво на надраскване стъкло. В допълнение устойчивостта на влага и прах предоставят възможност таблетът да бъде използван от специалисти, работещи в замърсена и рискова среда – например архитекти, директно на строителния обект.

Още една иновация прави STYLISTIC M702 идеален за работа далеч от офиса. Това е неговата супер мощна батерия, която, както твърдят производителите, може да осигури енергия за работа през целия ден. Самата тя тежи 590 грама, благодарение на което моделът е достатъчно лек и удобен за носене.

STYLISTIC M702, който работи на базата на Android 4.0 Ice Cream Sandwich, поддържа 4G, Wi-Fi и NFC. Екранът му е 10.1-инчов с резолюция 1920×1200 пиксела. Устройството има вграден сензор за пръстови отпечатъци, възможност за пълно дисково кодиране и дистанционно проследяващо устройство. Това защитава данните на потребителя при евентуална кражба или изгубване на таблета, както и дава шанс устройството да бъде „проследено“ и намерено.

Интересно допълнение са предварително инсталираните офис приложения и вградения скенер за документи, използващ 8.1 MP камера.

Моделът вече се предлага онлайн за страните от Централна Европа, Средния Изток, Африка и Индия. Цената на модела започва от 999 EUR.

Редактор: Анна Маринова

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес