Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Срамно е да се избират птеродактили за Мис

21 ноември 2014, 11:48 часа • 10984 прочитания

Медиите избраха най-ужасните ми снимки, заяви Анита Желева, която представи България на конкурса "Мисис Свят". Така тя обясни скандала и острите коментари по неин адрес.

Коментар на редактора

Олелията, която се вдигна покрай участието на Анита Желева в "Мисис Свят", ме върна към размислите ми за конкурсите за красота ПО ПРИНЦИП.

Срамно и унизително е за Мис България, Мисис България и там още каквито титли съществуват, да бъдат избирани птеродактили, които изглеждат по-зле от Кубрат Пулев след мача с Кличко.

Срамно е откровени грозотии, които без грим (а в по-голям сумрак и с грим) могат да ти докарат микроинфаркт, да представят страната ни където и да е.

Срамно е кандидатки, които нямат умствения капацитет да осъзнаят колко безмилостна е била към тях природата, да претендират за красавици. Ако го правеха в лично качество, както и да е. Всеки се излага според възможностите си. Но зад тях да стои името "България" - това вече е недопустимо.

Колко хора у нас вярват, че конкурсите за красота не се печелят с пари и услуги? Докога ще ни е срам от победителките? Как, след като така и така явно се плаща, веднъж, за разнообразие, не плати някоя хубава?

Конкурсите за красота може да са според мнозина тъпи и повърхностни сборища на кифли, но все пак, те са форум на национално съревнование. Унизително е да пращаме вещици. България не го заслужава.

Защото българските жени са красиви. Генът ни е такъв. Обективен факт е, че в много от славянските държави жените са красиви и България не прави изключение. Погледнете през прозореца, разходете се по улицата и ще видите. Красиви българки, макар угрижени, тъжни или ядосани, се виждат често.

Затова е позор нация, която винаги се е гордяла с женската си красота, да допуска пред света да я представляват силиконови трансформърси, които с лека промяна могат да ни представят универсално на всички конкурси - Мис Свят, Мистър Свят, Мис Травестит... Унизително е.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес