Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Щом питаш и искаш да живееш добре - соросоид си!

07 февруари 2017, 10:49 часа • 10684 прочитания

Тези са соросоиди. Това се оказа изключително удобно оправдание срещу протестите, които спорадично възникват в Източна Европа поради несъгласие с някое действие на управляващите в съответната държава. Последният такъв пример беше Румъния.

Коментар на редактора

В ерата на дезинформацията и изпростяването става безумно лесно да излъжеш за много по-фрапантни неща – например, че извънземни са кацнали в мола. Така че защо пък да не мине тезата, че един милиардер пръска огромни пари наляво и надясно без сигурна възвръщаемост, за да стане владетел на света или поне на Източна Европа?

Тъй като теориите за подмолността на Джордж Сорос в преследване на световно господство посредство разрушаването на националните държави набраха отдавна сериозна скорост и в България, остава да си зададем два въпроса. Първо, ако имате 25 млрд. долара (по официални данни Сорос има толкова), ще дадете ли по 50-100 долара на ден на всички протестиращи срещу мизериите на управляващите през последните 7 години в Източна Европа? Доста парички са това и доста дни - богатите са особено известни с това, че на драго сърце раздават пари. Второ, ще припомня една народна мъдрост – ум с пари не се купува, но най-много пари струва.

В тази връзка да вземем да обърнем внимание защо така взеха да падат тунели, да се къртят парапети и да спират движението на влакове при всичките евросредства, които Граждани за европейско развитие на България успяха да привлекат от 2009 година насам? И да попитаме в предизборните приказки ще има ли някакви обяснения по въпроса с липсата на отговорност за състоянието на инфраструктурата?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес