Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От смартфона към големия екран

21 октомври 2012, 09:23 часа • 3572 прочитания

Специалистите в областта на дисплеите AOC отново представят един наистина иновативен продукт.

Мониторът myPlay предлага MHL™ функционалност и е насочен към милионите потребители на Android. С MHL връзка (мобилна high-definition връзка) видеоклиповете и игрите от базирани на Android мобилни устройства ще изгреят на голям екран за секунди.

Моделът i2757Fm на myPlay показва съдържанието от смартфоните и таблетите на големия си, 68,6-сантиметров (27″) висококачествен IPS екран с FullHD резолюция. А когато бъдат свързани към стилния LED монитор, батериите на Android устройствата се презареждат.

MHL позволява пряка връзка между всеки съвместим с MHL смартфон или таблет и дисплея myPlay. Той предава видео съдържание с висока резолюция (1080p) и дигитален аудио сигнал чрез микро USB/HDMI кабел. У дома, семействата и приятелите могат да увеличават на целия 27-инчов екран на myPlay всяко съдържание, което се показва на техните мобилни устройства, като уебсайтове, клипове от Youtube или други видеоклипове, колекции със снимки и даже документи.

Когато Android устройството се използва като конзола, игрите се превръщат в съвсем нов вид забавление: тъй като мобилното устройство се зарежда, докато е свързано с myPlay, няма ограничение за заряда на батерията. На 27-инчовия (68,6 cm) екран ентусиастите ще изпитат още по-голямо удоволствие от своите любими Android игри. За повече удобство, насочената към потребителите концепция им позволява да управляват своите MHL-съвместими мобилни устройства чрез съществуващо DTV дистанционно.

myPlay има отлично приложение и в бизнес условия. Той е перфектното решение за малки конферентни зали или бързи презентации направо от бюрото.

i2757Fm може да бъде от голяма полза даже и в образователния сектор. Учителите могат да носят със себе си своите презентации, инструкции или видео уроци, като ги запазват на своите Android устройства и просто ги показват на класа си чрез myPlay.

Естествено, myPlay може да бъде свързан към стандартните източници на сигнал като компютри или игрални конзоли. i2757Fm предлага аналогов D-sub порт, както и два HDMI порта за предаване на видео сигнал с висока резолюция и дигитален аудио сигнал без каквато и да е загуба на качество.

Моделът вече е достъпен у нас на препоръчителна крайна цена от 606 лева (с включен ДДС).

М. Дачева

 

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес