Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оставете Гери-Никол, пазете си дъщерите

30 ноември 2015, 10:11 часа • 26346 прочитания

Хубаво е, че стана скандал с клипа на 17-годишната Гери-Никол. Не защото е полезно да се размятат присъди кое е "нормално" и кое не, тъй като "нормално" отдавна е субективно понятие. Хубаво е, защото Гери-Никол е нагледен пример за резултат. И който има желание, ще си извади поуките.

Всъщност драмата не е в това, че "някаква си" се кълчоти в прозрачен чорапогащник в един музикален клип. По чорапогащници се кълчотят много. Не по-малко голи се разкарват в клиповете си "икони" на съвременната поп музика като Бионсе, Риана и Мадона... Ама Герито била на 17! И? Ако направи същия клип след 1 година, значи проблем няма, така ли?

17 години са достатъчно много, за да може мозъкът да прави мисловни връзки. И избори.

Тези, които се кълчотят полуголи, имат това право. Такъв път са си избрали. Да са живи и здрави. Тези, които харесват музиката и поведението им, също такъв път са си избрали. И те да са живи и здрави.

Да не съдим толкова другите, всеки има право да си троши главата както намери за добре - спрямо потребностите и разбиранията си.

Останалите, които се възмущавате, и с право, можете да направите само едно нещо. Пазете си дъщерите.

Пазете ги отрано.

Защото си помислете дали ги пазите, като едва проходили, започвате да им обяснявате какви принцески са. Като им купите първия детски комплект гримове и чанти. Като им показвате нагледно кой е най-разпространеният начин жените да се справят със стресови ситуации - шопинг терапията. Като ги неглижирате или разглезвате. Като псувате държавата, че в нея всичко става "по втория начин". И разни такива.

Ако моделът Гери-Никол не ви харесва, помислете как изобщо се стига до него. И изберете друг модел.

Защото Герито не е виновна, ако вашата дъщеря се прехласне по нея и утре се качи на 10-сантиметрови токове. Нека всеки си избира пътя в живота и носи отговорността си за това.

Автор: Десислава Любомирова

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес