Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Нощните вълци" провокират, а държавата сладко-сладко спи

01 юли 2016, 10:16 часа • 6157 прочитания

Не от 14:00 часа, а от 13:00 часа на 1 юли рокерите на Владимир Путин, известни под името „Нощни вълци”, ще посетят храм-паметника „Александър Невски”. Това стана ясно от промяна в програмата им.

Коментар на редактора

Промяната е много ключова, защото точно за 13:00 часа е обявен протест срещу присъствието на тези мотористи в България. Часът беше съобщен далеч преди "Нощните вълци" да направят промяна в програмата си. Предвид случилото се в Бургас, където имаше сблъсък и се стигна до юмруци, ритници и шамари кой където свари, нищо чудно в София да се получи нещо такова.

Защо се позволявят подобни неща? Защо Столична община мълчи по въпроса? Защо МВР не реагира? Има ли опасност да се стигне до нарушаване на обществения ред? Има. Възможно ли е напрежението да се тушира поне малко, ако две събития не се засекат? Възможно е. Толкова е просто, а същевременно е и толкова сложно.

Липсата на държава в България не е от вчера. Но когато това предполага до опасност от физическо насилие, трябва да спрем да си затваряме очите.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес