Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наследственост и силен стрес провокират псориазиса

08 април 2013, 09:43 часа • 6034 прочитания

Изневиделица върху кожата се появява обрив или раздразнение, подобно на лишей. Често няма сърбеж, но пък нито намалява, нито изчезва. Псориазисът обикновено се разполага по лактите и колената, както и по шията, тила и окосмената част на главата.  Съпроводен е от интензивно наслояване и лющене на мъртви клетки под формата на различни по големина и плътност люспи. Най-разпространеното лечение днес е с препарати на основата на кортикостероидни хормони. Те постигат добри резултати в началото, но, бързо след приключване на употребата им, засегнатите зони се увеличават и състоянието се утежнява допълнително.

Около 4% страдат от тежкото заболяване. Към момента лечението му не води до напълно излекуване, но позволява на страдащия да контролира състоянието и да води пълноценен живот. Нито един лекар не е в състояние да определи точната причина за възникване на псориазиса и все още се възприема като заболяване-загадка. Счита се, че генетичният фактор е определящ. Освен това – травма по кожата или прием на медикаменти също могат да го „отключат”. Първите оплаквания обикновено възникват след силно психоемоционално сътресение и не се отличават особено от други кожни заболявания.

 „Он клиник” – международен медицински център – внедри в България уникално немедикаментозно лечение на основата на натурални продукти от Мъртво море, които успешно водят до „ремисия” (или отшумяване на оплакванията) на заболяването. Ефективното лечение, което се провежда вече повече от 8 години у нас, ликвидира оплакванията и изчиства кожата от люспите и възпалението. Огромното предимство е, че то не съдържа опасните кортикостероидни хормони. Най-важното е, че в състава на препаратите участват само натурални продукти. Те не водят до привикване и могат да бъдат прилагани продължително време, без риск от вреда за организма. Самото лечение се провежда в домашни условия, което е максимално удобно за пациентите. Видим резултат се наблюдава след втората седмица на употреба като кожата постепенно се изчиства от наслоените мъртви клетки. А самите ремисии продължават средно между 6 и 18 месеца. Чиста кожа без следа от псориазис само след 14 дни? Наистина си струва!

Запишете час за преглед на тел. 0700 119 19

Още информация на www.onclinic-bg.com

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес