Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Къде е детското в планетата на Крисия?

14 ноември 2014, 13:54 часа • 19831 прочитания

Българските участници в Детската Евровизия Крисия, Хасан и Ибрахим ще излязат втори в големия финал на 15 ноември. Това определи жребият за стартовите позиции на песните, които се надпреварват за победата в Малта.

Коментар на редактора

България има участник в детската Евровизия. Това е прекрасно. Слава Богу, някой се сетил освен Крисия да изтъкне имената на двете истински талантливи момчета Хасан и Ибрахим. Но е факт, че се говори предимно за Крисия.

Ако изгледате внимателно представянето на всички деца участници в детската Евровизия, ще видите, че всички те са облечени в съответствие с възрастта и се набляга на песента.

Крисия обаче е с голяяяма рокля и с голяяяма панделка. Сякаш не е достатъчно, че пее момичето. Някъде зад нея, естествено, са талантливите пианисти близнаци.

Крисия се фръцка, косата ѝ е с пяна, лак, сешоар и кой знае какво още… А в клипа на песента сменя три тоалета, с които се кълчи, като „голяма кака”. Google вече предлага някои нейни снимки с бухнала коса и нацупени устни…

Някой е решил да наблегне на визията, на видимото, на блясъка. А това дете е едва на 10 години. И е момиче. Скоро ще влезе в пубертета, когато желанието за блясък ще е още по-силно, а момчетата ще искат по-скоро да я гледат, отколкото да я слушат. Тя ще търси себе си извън образа на „Крисия от шоуто на Слави” и дали ще открие нещо?

Тогава ще трябва да махне грима, лака за коса, шапката, дългата рокля… Дано родителите ѝ се постараят гласът ѝ, а не сценичният образ, да вземат превес в развитието ѝ. Както и родителите на всички останали момиченца, участващи в измислени конкурси за таланти, мис мини и т.н.

Защото днешният свят е жесток. Утре ще изгрее нова звезда. А Крисия ще трябва да наваксва с училище и може би вече няма да е известна. Някой предвидил ли е последиците от тази евентуална промяна?

Ние пожелаваме на Крисия да е жива, здрава и разумна, за да се четат хубави неща за нея след пет години, например. За Хасан и Ибрахим не се притесняваме, защото те се занимават истински с изкуство.

Автор: Евгения Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес