Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога се подава оставка?

16 август 2018, 11:27 часа • 16521 прочитания

В такава кризисна ситуация за съжаление съм нужна тук. Когато дойде време за оставки, ще разберат всички – това е политическо решение. С тези думи директорът на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова отговори на журналистически въпрос кога ще си подаде оставката.

Коментар на редактора

Кога се подава оставка? Отговор а) Никога! Отговор б) Съвсем никога! Отговор в) Какво е това оставка?!

Даскалова е едно от имената в администрацията ни, което е на ключова позиция, но не е толкова известно на обществото. Достатъчно е обаче малко да се поогледа човек и да му стане кристално ясна картинката. До 2016 година тя е част от Комисията за защита на конкуренцията и, гледай ти – от общо 33 преписки, касаещи пряко или косвено интересите на Делян Пеевски, 18 са отишли за решаване при Даскалова (според информация и статистика на в. "Капитал"). Какво повече като пореден пример за "държава в държавата".

Даскалова влиза в КЗК през 2011 година като номинация на „Атака“, след като ГЕРБ промени закона, за да бъде увеличен съставът на Комисията. Сега Даскалова управлява агенцията, която отговаря за Търговския и Имотния регистър, както и за Булстат. Освен това, от 1 януари тази година управляваната от Даскалова структура пое Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, като трябваше да поеме и Регистъра на особените налози, но ще го стори чак през 2020 година – неясно защо, след като трябваше да се случи от 1 септември.

С професионалната част – дотук, който разбрал – разбрал. Относно оставката – ще използвам нещо, споделено от г-жа Даскалова в личния ѝ профил във Facebook (доста бързо взе да го почиства, дано Търговският регистър да не е чак толкова чист като се върне). И ще подскажем кога се подава задължително оставка – когато явно така си осрал нещата, които са ти поверени, че те не работят изобщо (за продължителен период от време). По този параграф в настоящата власт малцина не влизат в действието "подаване на оставка"! Калпави са масово дисковете и само се въртят, но не работят! А козичките плачат, плачат - и заради секса, и защото боят всъщност липсва ...

Накрая освен да му турим повечко захар, друго не остана!

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес