Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Г-н Борисов, и г-н Тръмп си имаше Туитър

01 февруари 2021, 09:39 часа • 4929 прочитания

"Аз не каня вече медии, имам си живо включване… Има много зависими журналисти, които не са зависими от правителството, правят си някакви поръчки и не искам да си хабя нервите". Това каза премиерът Бойко Борисов на bTV, след като се намери телевизия да му задава въпроси - за поредния случай напоследък на проблеми с някой път. В този случай - Искърското дефиле, при Елисейна.

Разбира се, този подход на Борисов отдавна е ясен - избяга онлайн през задния вход (г-н Орешарски, гледате ли, учите ли се как трябваше), за да елиминира дори малката възможност да го притискат с въпроси. Защото въпросите станаха толкова много и все неудобни, че не може да се обясни смислено, а рискът да изплува неудобен въпрос все се увеличава - не можеш да вярваш, че дори някой само стискащ микрофон няма нещо да се обърка. За какво ли не - например миналата седмица имаше две такива поредици от въпроси. Първата - от евродепутати от Комисията за граждански права и свободи. Питаха те и Борисов, и главния прокурор Иван Гешев. И въпросите им бяха все такива, че касаят престъпления - например злоупотреба с власт и влияние и дали прокуратурата разследва такива по отношение на Борисов за аудиозаписа с приказките за "Еврохолд" и ЧЕЗ? А прокуратурата дори не признава, че това на записа е Борисов - но не го и отрича директно!

Втората поредица беше с марка "Осемте джуджета". В тази история излязоха куп въпроси специално за Специализираната прокуратура и как разследва потенциални случаи на кражба на бизнес, извършени с помощта на властови и правосъден чадър. Но най-важният към Борисов за обществото по случая е: Считате ли, че е безопасно за гражданин, разкрил публично схема като "Осемте Джуджета" да живее и работи в България? Аз лично не считам - не съм премиер, няма кой знае какво значение мнението ми, но премиерът във Фейсбук не иска да си направи едно включване на живо от "Шандор Петьофи".

Г-н Борисов, като не искате да си хабите нервите, идете си починете. Вижте хабенето на нерви какво докара на вашия добър приятел Доналд Тръмп. Човек трябва да знае кога да си почине, за да не го удари бърнаута. Кофти е обаче, когато не може - Вие всъщност можете ли? Или има там едни хора зад кулисите, които все искат с 200 и размахват за кураж други снимки, други записи? За съжаление, такава е природата не само в България.

Между другото защо от "Козяк" нещо пак заговориха по-остро за корупцията в България? Вятърът на промяната?

Автор: Ивайло Ачев

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес