Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 предизборни изненади и компромати, идеални за след празниците

03 май 2024, 09:39 часа • 8396 прочитания

След едно кратко примирие между политическите сили, което ще продължи едва няколко дни, а и освен всичко ще ни навлече лавина от пожелания за много светлина и куп добродетели, които тъкмо пожелаващите ги никога не са имали, ще се завърнем към предизборната ситуация. И отново в задимени стаи ще протекат напрегнати разговори и идеи. По ключови електронни пощи на редакции ще запристигат анонимни съобщения. Флашки от неизвестен произход ще съобщят за шокове и бомби. Изведнъж ще се окаже, че всички са били опозиция и никой не е бил власт - и че никой няма намерение да управлява в нова сглобка, защото смята, че ще получи нищо по-малко от 120 депутата. Стига само мъдрият български народ (последното определение е цитат на същия човек, на когото принадлежат и думите за "лошия материал") да го подкрепи. Затова, нека използваме краткото примирие и дадем творчески идеи за бъдещата война.

- Оказва се, че Кирил Петков няма акт за раждане

Задълбочено журналистическо разследване установява, че неговият акт за раждане или не съществува, или е завинаги изгубен. По тази причина Кирил Петков няма въобще права на съществуване. Старият дебат за двойното гражданство вече изглежда прекалено застопорен в реалността, особено на фона на новия казус, който е възникнал. Съответно не просто участието му в изборите е поставено под въпрос, а и цялостното му административно съществуване. 

- Оказва се, че сме 2.5-2.8 милиона българи

Този огромен процент на негласуващи, който звучи нереалистично дори на фона на широко разпространената политическа апатия, най-сетне намира обяснение. Оказва се, че българите са просто далеч по-малко, отколкото сме си мислили и са малко над два милиона. Просто статистиката се е заблуждавала по това, че в държавата има около 5-5,5 милиона лични автомобили, което също е вярно, но само на пръв поглед означава, че броят им съвпада с броя на притежателите. По този начин най-сетне биха могли да престанат напълно налудните идеи, с които всеки особено нов политик, опитващ се да повтори успеха на Бареков, се опитва да спечели "негласуващите", подозирайки ги в абсолютна невменяемост.  

- Оказва се, че всички партии ще са в сглобка 

Философията на сглобката бе философия на разширяването - но няма ли да настъпят по-светли времена, ако всички партии, които воюват помежду си, след изборите не се съюзят в нова и вечна сглобка? Те биха могли да я запишат в конституцията и да я регламентират в нов член първи. По този начин ще придадат и нужната юридическа форма на едно характерно усещане за далеч повече прилики, отколкото яростните политически сблъсъци особено в предизборната фаза предполагат. Предишната цел на всяка опозиция да се превърне във власт, ще бъде нова - тя ще се стреми да стане също сглобка. 

 

Автор: Георги Петров 

Георги Петров
Георги Петров Отговорен редактор
Новините днес