Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"La Reina" в НДК

31 март 2012, 08:16 часа • 1811 прочитания

Салса звезди на 31 март в НДК!

По покана на Star Event Agency над 15 световнопризнати латино танцьори ще изнесат у нас "La Reina" - спектакъл номер едно за 2011 в Европа по музика на легендарната Селия Круз.

Това е един цветен и динамичен спектакъл, който чрез езика на танца, великолепните танцьори ще презсъдадат живота на вечната СЕЛИЯ КРУЗ - "Кралицата на Салсата".

Всички любители на горещите латино ритми за първи път в България ще могат да се насладят на 90 минутна танцова еуфория със завидните умения на едни от най-добрите световнопризнати салса звезди: Fernando Sosa, Marco Berreta, Tropical Gem и Flamboyan Dancers. Освен завидини танцови умения, зрителите ще се насладят и на незабравимите песни на Селия Круз, превърнали се във вечни хитове, подбрани от Pepe Bassan.

Не пропускайте това уникално по рода си представление! Очакват ви изключителни танци, пищни костюми и много положителни емоции.

Билети се продават в мрежата на Ticketpro. Цените, в зависимост от местата, са на цени от 30 до 70 лева, като най-скъпи са VIP местата, в непосредствена близост до сцената!

Селия Круз е първата жена, превърнала се в мега звезда на салса музиката, често е наричана "Кралица на салсата". И до днес тя остава най-значимата женска фигура не само в света на салсата, но и в цялата афро-кубинска музикална традиция. Родена през 1925 г. в Хавана, Куба, тя е една от най-успешните изпълнители на 20 век. Пробивът в кариерата й идва през 1950 г., когато се включва в най-известния кубински оркестър по онова време La Sonora Matancera. Тя пее с групата по радиото и телевизията и пътува по турнета в цял свят. През 50-те години Круз става и основен изпълнител в нощния клуб в Хавана "Tropicana". През 90-те години кралицата получава изключителни награди за брилянтния си музикален живот. Сред тях са награди за цялостно творчество и постижения в музиката от Smithsonian Institution и Hispanic Heritage Organization. Печели няколко награди "Грами", а самият президент Бил Клинтън й връчва лично Националния орден за изкуство в Белия Дом. В своята кариера тя има над 100 награди, 23 платинени и златни плочи, три награди "Грами" и четири латино "Грами", както и звезда на холивудската Алея на славата. Умира на 16 юли 2003 г. във Форт Лий, Ню Джърси.

Фернандо Соса е родом от Уругвай. Пристига в Италия на 15 години и се запознава с неговия велик учител Алберто Валдес, който след няколко години го завежда в Куба, за да изучи из основи корените на афро-кубинския танц. Създател е на различни танцови спектакли, които включват различни стилове: джаз, хип хоп, афро, румба и разбира се салса. През 2000 г. създава танцовата трупа "Tropical Gem", с която дебютира на Световния Конгрес по Салса в Милано. Следват участия в Европа, Америка, Латинска Америка, Япония и Австралия.
Той и трупата му участват в различни танцови предавания, имат спечелени награди за най-добра хореография в латино-американските танци по време на телевизионното танцово шоу, провеждано в Италия през 2008 г.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес