Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В ОИК Ямбол са подадени две жалби за предизборни плакати

19 октомври 2015, 16:37 часа • 3222 прочитания

Две жалби и за нерегламентирано поставяне на агитационни материали са постъпи в Общинската избирателна комисия в Ямбол. Първата жалба е подадена от собственик на имот. Комисията е уважила жалбата и агитационните материали са премахнати, по втората предстои ОИК да се произнесе. Това съобщи председателят на комисията Екатерина Янева пред Дарик. 

Днес е последният ден за подаване на заявление за гласуване в подвижна урна от избиратели с увреждания. Те ще направят това с подвижна избирателна кутия, ако подадат заявление по образец в писмена форма, подписано саморъчно и изпратено по пощата, факс или чрез електронно заявление през страницата на община Ямбол. 

Сроковете за образуване на избирателните секции в лечебни заведения и в местата за изтърпяване на наказания , лишаване от свобода и задържане, както и Домовете за стари хора е 22 октомври. Срокът за подаване на заявления за регистриране на застъпници е 18 часа на 23 октомври, припомни Янева.

Секционните избирателни комисии в община Ямбол са 103, в това число е включена и допълнителната подвижна секция, както и СИК в лечебно заведение. Кандидатите за кметове в общината са 11, а кандидатите за общински съветници 327. Най-младият кандидат за кмет на Ямбол е 35- годишен, а най-възрастният - 55 години. Най-възрастният кандидат за общински съветник е на 77 години, а четирима кандидати за общинсик съветници са на 18 години

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес