Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спешното отделение на областната болница в Ямбол е затворено за 24 часа

19 май 2020, 09:38 часа • 2966 прочитания

Затвориха Спешното отделение на областната болница "Св. Пантелеймон" в Ямбол за 24 часа, заради случай на заразена с COVID-19 медицинска сестра, съобщава БНТ.

Това се налага поради факта, че от екипа на Спешно отделение има служител с положителна проба и съгласно разпоредбите на РЗИ-Ямбол трябва да се затвори отделението за 24 часа за щателна дезинфекция. Уведомени са всички органи. Ние не затваряме нашата болница, а само спешното отделение. Ние сме тук, колегите са тук в отделенията, на работа, когато е нужно, ще си помагаме, обяви Валентин Вълчев - зам.-директор на МБАЛ "Свети Панталеймон".

Започна дезинфекция на отделението. Спешните случаи вече се пренасочват към МБАЛ "Свети Йоан Рилски" в Ямбол, а ако там не достигат лекари и специалисти, от областната болница са готови да окажат съдействие и да помогнат на колегите си.

През последните 24 часа заразените в областта са 4, в това число и на медицинската сестра. Излекуваните през изминалото денонощие са 8.

Рано сутринта стана ясно, че в Спешното отделение в областната болница е приет пациент с много тежки симптоми на коронавирус.

От ямболската болница са потърсили методологична помощ от Националния оперативен щаб за справяне с непрекъснато нарастващия брой пациенти с коронавирусна инфекция. Не само в ромския квартал "Райна княгиня" има положителни на COVID, а и в целия град, в почти всички квартали, стана ясно от репортерското включване в ефира на БНТ.

От болницата призовават гражданите да не подценяват ситуацията в града, да извършват дезинфекция, да носят предпазни маски и да спазват социална дистанция.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 19 май

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес