Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Редовните прожекции в лятното кино в Ямбол продължават

12 юли 2014, 10:39 часа • 20947 прочитания

От днес (12 юли) лятното кино в Ямбол започва редовни прожекции всяка събота, които ще продължат до 4 октомври. Инициативата е на община Ямбол и е във връзка с големия интерес от страна на публиката.

Филмовият маратон се реализира с партньорството на София Филм Фест, в рамките на който ще се представят 13 култови ленти от българско, балканско и европейско кино. Началото е тази събота с прожекция на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”. Входът за всички филми е свободен. През месеците юли и август прожекциите ще са с начален час 21.00, а през септември и октомври – от 20.00 часа.

Лятното кино бе възстановено в началото на юни и отвори врати по повод Деня на Ямбол. В тридневния фестивал, организиран отново в партньорство със София Филм Фест, Ямбол постави рекорд по посещаемост на лятно кино – с близо 800 зрители, които присъстваха на прожекцията на „Шменти Капели”, припомня пресцентърът на община Ямбол.

Извън утвърдената програма от 13 филма, на 23 юли (сряда) в Ямбол ще има прожекция и на един от емблематичните съвременни български филми – "Дзифт", в рамките на националната кампания „Лятно кино с БНТ1”.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес