Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нивото на р. Тунджа край Елхово спадна под 4 метра

06 февруари 2015, 11:09 часа • 8140 прочитания

Нивото на река Тунджа в Елхово през тази нощ спадна с 9 сантиметра и в 9.00 часа стигна критичните за града 395 сантиметра. Информацията съобщи за БТА дежурният към общинския съвет.

От началото на седмицата - в резултат на проливните валежи, нивото на реката се покачваше с около сантиметър на час. Водният стълб стигна максимална височина от 415 сантиметра. През последните два дни нивото спадаше със същия темп, посочиха от управление "Пожарна безопасност и защита на населението".

По време бедствието в Елхово и района не бе допуснато прекъсване на електрозахранването и водоснабдяването.

След прибирането на реката в нейното корито ще започне изпомпването на залетите приземни етажи, дворове и ниските участъци в града.

Под вода остават части от животинския пазар, градския парк и спортния комплекс, както и десетки хиляди декара посеви. Затворен за движение е пътят между Елхово и село Трънково. Учениците от селото са превозвани до града по обиколни пътища.

Тази сутрин нивото на Тунджа в Ямбол е 402 сантиметра, далеч от критичните шест метра. По време на наводнението беше залята най-ниската част от града, както и посевите в близост до реката.

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес