Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Какъв празник, още чакаме държавата": Жители на опожареното Воден още чакат помощи

22 септември 2024, 11:44 часа • 466 прочитания

Жителите на ямболското село Воден, което беше едно от най-сериозно засегнатите от горските пожари през лятото населени места, признаха, че днешният 22 септември не го чувстват като празничен.

Днес те живеят във фургони, след като пожарите изпепелиха домовете си, но все още таят надежда, че българската държава не ги е забравила и ще им помогне в трудната ситуация.

На централния площад в село Воден се събират хората, загубили домовете си. Основната тема на разговорите им е как ще преживеят студените месеци във временните си жилища. Въпросът, който най-често се чува сред тях, е: „Къде е държавата?“.

Над 2 млн. лв. ще са необходими за възстановяване на най-пострадалите домове във Воден и Крайново

Надяваме се държавата да ни помогне час по-скоро, защото зимата идва. Лично на мен ми обещаха втори фургон, в което ще има кошара за детето, разказа пред bTV Даниела Николова, държейки 9-месечния Николай в ръцете си.

Тя е категорична, че не иска временна сглобяема постройка, а истинска къща, в която да заживеят със семейството. И посочи, че няма претенции дали държавата да я построи или да им дадат средствата, за да си я изградят сами.

„Казаха ни, че през октомври ще си получим парите и се надяваме наистина така да стане“, сподели още жената.

ОЩЕ:Село Воден е в пламъци, хората се евакуират (ВИДЕО)

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес