Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Болницата в Ямбол остава без медици до дни?

08 май 2020, 09:42 часа • 2770 прочитания

В Ямбол ситуацията е тежка и динамична. 56 са заразените с коронавирус в града, от тях 3 са медици. До дни се очаква болницата да остане без медици. Сигнализира пред БНТ зам.-директорът по медицинските дейсности Валенти Вълчев.

По думите му 36 са стационарните пациенти, а 20 са карантинираните амбулаторни пациенти. В инфекциозното отделение има 17 болни, от тях 13 са с положителни проби. Двама очакват резултати днес. 3 души са в COVID реанимация.

От вчера белодбробното отделение е станало второ отделение за работа с COVID.

Третият етаж от болницата е затворен за дезинфекция. Проблемът е, че от там е преминал положителен пациент. Има и положителен служител на болницата. Всички пациенти бяха изписани по разписание на РЗИ и всички са изследвани. Надявам се преди обяд да заработи отделението, коментира още той.

Лекарите от Ямбол призоваха колегите си да помогнат, заради влошената ситуация и липсата на медици.

Кметът на града Валентин Ревански пък помоли собствениците на заведения да не отварят. А гражданите в района под карантина - в кв. Райна Княгиня и 14 улици около него, да спазват ограниченията.

Ревански също така е заявил, че на всеки, който не подаде сигнал, че е болен от коронавирус при симптоми, ще бъдат спрени социалните помощи.

Областният управител на Видин: Болницата е огнището в града, армията да помогне

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес