Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рой Ходжсън: Ако не сме единни нямаме шанс на Световното

20 май 2014, 10:28 часа • 6277 прочитания

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън желае футболистите му да бъдат като "Тримата мускетари" на Мондиала в Бразилия, който е след броени седмици.

Веруюту на героите от едноименния роман на Александър Дюма е "Един за всички и всички за един". Именно това иска опитният специалист - силен колектив в който всеки да е готов да припокрива другия.

"Едно нещо е сигурно. Ако не сме единни няма да имаме никакви шансове на Мондиала", обяви селекционерът на Англия, цитиран от "Дейли Стар".

"Трябва момчетата да бъдат готови да правят жертви един за друг. Ние сме един отбор, едно цяло, и единственият шанс да направим успешен Мондиал е да бъдем единни".

"Виждали сме примери в миналото как има проблеми в отборите, в които няма колектив. Например една Франция от последното световно първенство".

"Когато човек излезе пред една група футболисти за първи път и каже "Слушайте, единственият начин да спечелим е да сме екип" и ако тогава чуе 20 футболисти да отговарят, "Да, така е, прав си", тогава нещата са наред.

"В случай, че има разногласия, тогава нещата не са наред. Аз никога не съм се страхувал да казвам тези неща. За да контролираш работата в екип просто трябва да избереш правилните играчи, които могат да играят в един колектив".

"Чувствам се щастлив, че Джерард е един великолепен капитан. И когато него го няма, Лампард върши страхотна работа. Руни също върши работа като капитан. Всичките са много добри", каза още той.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес